donderdag 14 mei 2009



Hallo allemaal,
Vandaag hebben we de hele dag door San Francisco gelopen, eerst om 09.00 met de bus naar de hoofdpoort van Chinatown(foto) gereden, en na een uitgebreide wandeling van 2 uur langs de vele Chinese winkels (veel van hetzelfde), zijn we naar het financieƫl centrum gelopen, met z'n vele wolkenkrabbers en luxe winkels, en vervolgens naar de Port of San Francisco.
Van daaruit zijn we langs alle pieren gelopen tot we weer bij Pier39 op Fishersman Warf waren, waar we ook nog bij een duikboot en een Liberty schip uit WW2 zijn gaan kijken. Alcatraz (op de achtergrond van de daar genomen foto) hebben we niet bezocht.
Vermoeid maar voldaan kunnen we terugkijken op wederom een mooie dag waarin we veel van SF gezien hebben, een bruisende stad voor hen die een baan en geld hebben, maar we hebben daar toch ook heel veel daklozen gezien die van vuilnisbak naar vuilnisbak lopen om wat te eten te vinden of lege blikjes en plastic flesjes waar ze blijkbaar geld voor kunnen krijgen, of die op alle soorten creative manieren (kartonnen borden met allerlei teksten, een kapot muziekinstrument etc.), de dag doorbrengen met bedelen.
Morgen beginnen we aan de rit naar het zuiden die zo dicht mogelijk langs de Pacific Coast zal gaan en die over een dag of vier/vijf dan weer in Los Angeles zal eindigen. Waar, en hoe lang we de volgende overnachtingen zullen doen weten we nog niet, maar we hebben ruimschoots de tijd om ook nog wat stranddagjes er tussendoor te doen want de weersvoorspellingen blijven voorlopig erg goed, uiteraard houden we jullie op de hoogte.

1 opmerking:

  1. hallo frits & tony
    heelveel groetjes uit schagen
    hartstikke leuk allemaal en spannend
    ook de groetjes van moeders we laten jullie verslagen aan haar lezen
    bye bye
    aneke & siem

    BeantwoordenVerwijderen