woensdag 20 mei 2009




Hallo allemaal,
Vandaag een cultuur-, en zwembad-dag gehad, eerst vanmorgen op bezoek in de missiepost geweest en geleerd dat Santa Barbara daar haar onstaan aan te danken heeft. Toen nog even een gigantisch skelet van een Blue Whale bekeken, en daarna naar een hier in de stad gelegen oud Spaans fort geweest. Na nog even een wandeling door de hoofdstraat gemaakt (leuke foto geschoten van een scene die zich daar net voordeed ) te hebben, zijn we tegen 14.30 naar ons motel gereden (en passant nog een foto speciaal voor Wim gemaakt ) en hebben de rest van de middag daar luierend aan het zwembad doorgebracht.
We hebben ook nog gezien dat de bosbrand van vorige week, hier tot op een paar honderd meter vandaan is gestopt, en dat de bewoners alle reden hebben om massaal hun dankbaarheid te tonen, hoewel er in Nederland waarschijnlijk kamervragen zouden zijn gesteld over hoe het mogelijk was dat er nog 80 huizen door de brand verwoest zijn.
Santa Barbara is de eerste stad waar we tot nu gelogeerd hebben, waar wij ons prima thuis voelen, het is er schoon, een prima klimaat, bossen, bergen, meren en zee. Natuurlijk kleven er hier ook nadelen aan, regelmatig bosbranden, af en toe een aardbeving en je moet geld of werk hebben, want ook hier lopen heel veel zwervers/daklozen, mensen die om een of andere reden, het niet gered hebben in deze maatschappij, en zover wij kunnen beoordelen, zijn het mensen uit alle klassen .
Morgen gaan we niets byzonders doen dus valt er waarschijnlijk niets te schrijven en overmorgen gaan we naar Hollywood, maar daarover later.

1 opmerking:

  1. Frits,

    leuk om jullie reis zo te kunnen volgen. Je zou er een boek van kunnen maken. Mooie foto's erbij. Erg leuk.

    groeten

    Annelies

    BeantwoordenVerwijderen